Hogy megy a Székelyeknek a külföldi élet?

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) kíváncsi, hogy miként boldogulnak a Romániai Magyarok Angliában

Megkereste szerkesztőségünket az SZMVSZ (Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége) és a segítségünket kérte abban, hogy megtudják, miként boldogulnak a Romániai Magyarok külföldön.

Az SZMVSZ-t jó ideje foglalkoztatja az elmúlt években Székelyföldre igencsak jellemző nagyfokú elvándorlás, elnéptelenedés, munkaerőhiány. Tudják, hogy a helyzet, és annak megoldása sem egyszerű – de valamit tenni szeretnének. SZMVSZ-ként felméréseket és elemzéseket próbáltak készíteni, javaslatcsomagokat próbáltak összeállítani gazdasági, oktatási, stb. területekre reflektálva a helyzet orvoslása, vagy legalábbis a probléma mérséklése érdekében, eddig sajnos nem sok sikerrel.

Nemrégiben készítettek egy kérdőívet, amely célközönsége olyan romániai magyarok, akik kivándoroltak, esetleg tartósan munkát vállaltak külföldön. A felmérés szempontjából nem meghatározó hogy valaki mennyi ideje ment ki, esetleg egyáltalán valamikor haza szeretne-e menni.

Mi az az SZMVSZ?

Az SZMVSZ (Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége) 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy a helyi vállalkozásokra alapozva hozzájáruljon Udvarhelyszék gazdasági fejlődéséhez azáltal, hogy egyrészt további piacokat biztosítson számukra szolgáltatásaiknak és termékeiknek, másrészt hasznos szolgáltatásokat nyújtson tevékenységük gyakorlása, fejlesztése érdekében, valamint határozottabban fel tudjanak lépni érdekeik védelmében, akár a hatóságokkal szemben is – ha erre szükség lenne.

Mi természetesen igent mondtunk a felkérésre, így kérünk minden Székelyföldi Magyart, hogy amennyiben úgy érzik, hogy segíteni szeretnének az SZMVSZ-nek a felmérésben, kattintsanak az alábbi linkre a kérdőív kitöltéséhez:

SZMVSZ Kérdőív kitöltése

Nektek köszönjük a segítséget, az SZMVSZ-nek pedig további jó munkát kívánunk.

Hogy megy a Székelyeknek a külföldi élet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Leave the field below empty!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .