El kell, hogy keserítselek, itt sem kolbászból fonják a kerítést. Sokan érkeznek azzal a tévhittel az országba, hogy 1-2 évet „feláldoznak” az életükből és hazatérnek milliomosként. Ezt most felejtsd el! – Hacsak nem a legkeresettebb végzettségek egyikével bírsz és perfekt beszélsz angolul. Még ebben az esetben sem egyszerű.

 De kanyarodjunk vissza az alapokhoz;

„Alap angolt beszélek, milyen munkát találok?” Szerintem mindenkinek feltette már ezt a kérdést sok-sok magyarországi ismerőse.
Egy jó tanács: Mielőtt ezt kérdeznéd, nézz mélyen magadba és teljesen őszintén tedd fel a kérdést. Tényleg meg van az angol alapom, vagy csak bejártam az iskolában az órákra? Hallottam már beszélni angolul embereket, ja igen és ismerek egy-két szót? Vagy csak kellemetlen bevallanom, hogy néha még a YES és NO kifejezéseket is keverem?
Ez egy számodra nagyon fontos kérdés, hisz a helytelen válasszal saját magad csapod be. 
Az ismerősöd, aki a valós alap angolra gondol, javasolni fog neked különböző munkahelyeket.
Ha megérkezel, az első interjúdra ott pedig esetleg kiderül, hogy egy kukkot sem értesz… na, az sokkal kellemetlenebb. 
Vállald magad! Akiben van kitartás és megfelelő mennyiségű készpénzzel érkezik akkor is talál munkát, ha nem beszéli a nyelvet.
Munkakeresésnél mit értünk az alap angolon?
Az én szótáramban az alap angol a következőket jelenti. Megérted az alapvető kérdéseket: ki vagy, honnan jöttél, meddig maradsz, hol laksz, hány éves vagy stb. Ezekre tudsz válaszolni. Tisztában vagy az angol számokkal, égtájakkal. Tudsz kérni, megköszönni. 
A megpályázott munka kellékeinek nevét és az ezzel kapcsolatos alapkifejezéseket ismered. Erre minimum szükséged van akkor is, ha gyári betanított munkára, konyhai kisegítőnek, vagy szállodai takarításra jelentkezel.
A mennyit fizetnek kérdésre az egyértelmű válasz: örülj a minimálbérnek!
Ezek a munkák általában ügynökségen keresztül működnek, nem biztos, hogy garantálni tudják a heti 40 órát.
Itt még szeretném megemlíteni, hogy az ügynökségeket nem arra találták ki, hogy lehúzza a munkásokat anyagilag (sajnos sok magyar így gondolja). Ők teremtik meg annak a lehetőségét, hogy „alap” angollal is dolgozhass. Nem a Te pénzedből vesznek el, a munkáltató fizet nekik jutalékot.

Minden Facebookos megosztást köszönünk!

Kolbászból a kerítés avagy Anglia reálisan nézve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Leave the field below empty!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .