Végre megérkezett a mentőöv, amelynek segítségével szinte költségmentesen tudunk pénzt küldeni Magyarországra, és természetesen otthonról is ide Angliába. Búcsút mondhatunk a méregdrága banki szolgáltatási díjaknak,
vagy a még drágább Western Union díjaknak. Ráadásul még a valutaátváltáson sem vesztünk annyit, mint az előző lehúzós intézmények szolgáltatásai által, mivel a Wise (azelőtt TransferWise) középárfolyamon váltja a valutát.
Egy-egy angliai banknál nemzetközi átutalásnál £1000 összeg esetén fizethetsz 20 – 50 fontig, a Western Union–nál ez az összeg pedig őrületes 120 font. Ehhez jön még az átváltási költség, amin további 5%-ot buksz. Ha a Wise (azelőtt TransferWise) szolgáltatását veszed igénybe például £1000 összeg esetén kb. 16000Ft-ot spórolhatsz. Nincsenek rejtett költségek, azonnal látod az akkori átváltási arányt és, hogy mennyi pénzt kap majd a kedvezményezett Magyarországon. £200-ig csupán £1.00 a kezelési költség, és például £1000 elküldése mindössze £4.99-be kerül. Ez jelenleg a legolcsóbb pénzküldési szolgáltatás a világon!
Ami szintén egy fontos tényező, hogy a kedvezményezett egyenesen a magyar bankszámlájára kapja a pénzt maximum 2 munkanapon belül.

Link a weblapra:

Wise

Hogyan működik pontosan a Wise Pénzküldési rendszer?

Amikor véghezviszel egy fizetést, a Wise soha nem von le önhatalmúlag a bankszámládról pénzt. Neked kell átutalnod a pénzt a számlájukra, illetve debit kártyával fizetned. Nincs szükségük a bank adataidra, amíg a pénz egyenesen a te bankszámládról származik.
Abban az esetben viszont, ha már befizetted az összeget, de meggondoltad magad a pénzküldést illetően, szükségük lesz a bank adataidra az összeg visszautalásának érdekében. Ez akkor is érvényes, ha azt állítod be a küldésnél, hogy a kedvezményezett fél egy általad előre meghatározott Forint összeget kapjon.
1. Hozz létre egy felhasználói számlát. Ha ez megvan, lépj be és kattints a „Make a Payment” gombra.
2. Töltsd ki a szükséges mezőket beleértve a kedvezményezett bankszámla adatait.  Ezek után átnézheted az adatokat, és ha minden rendben van, kattints a fizetés megerősítésére.
3. Ezek után kiválaszthatod a fizetési módot – bankátutalás esetén megkérnek, hogy utald át a kért összeget a bankodból Wise-nak. (Email-t is kapsz a bankszámlájuk adataival).
4. Az átutalást minél hamarabb végezd el, hogy elindíthassák a pénzküldést.
5. Amint megkapják a pénzt, azonnal elkezdődik a pénzátváltási folyamat. Ez maximum 2 munkanapot vesz igénybe (de általában gyorsabb), miután a kedvezményezett megkapja a számlájára a pénzt.
6. Debit kártyával is fizethetsz, ha a bankátutalás nem szimpatikus, viszont itt az átfutási idő lassabb lehet.
– Ahhoz, hogy Euro-ból konvertálj, Euro valutás országban kell, hogy lakj.
– Ha Nagy-Britanniában laksz, és ottani bankszámlád van Angol Font (GBP)-ból kell, hogy konvertálj.
– Soha nem utalsz át összeget egyenesen egy másik felhasználónak.  A tranzakció minden esetben biztonságos úton, a Wise Ltd –n keresztül történik.
A Wise szolgáltatással a következő valutanemekből és valutanemekre lehet átváltásos pénzutalásokat végezni: EUR, GBP, USD, CHF, PLN, SEK, NOK, DKK, CAD, JPY, AUD, HUF, GEL, INR, RON, TRY, SGD, NZD, ZAR, INR, HKD & CZK.
Hamarosan további valutanemeket is adnak a fentiekhez, ezeket elérhetésükkel egyidejűleg közöljük.
A Wise jelenleg a világ legolcsóbb nemzetközi pénzküldési megoldása, amelyet sok tízezer ember használ. A pénzed szempontjából ugyan olyan biztonságos, mint bármely neves bank a világon.
Használd ki Te is ezt a nagyszerű szolgáltatást! Kattints az alábbi linkre:

Wise

Akinek nem teljesen világos a fenti ügymenettel kapcsolatos magyarázat, vagy nem érti eléggé az angol szöveget ahhoz, hogy végig menjen a regisztráción és a pénzküldés folyamatán, az nyugodtan kattintson az alábbi linkre, ahol nagyon részletes, képekkel illusztrált lépésről lépésre leírt magyar nyelvű útmutatóval tudunk szolgálni.

Részletes instrukciók a Wise használatához

Mindenképp olvasd el a Wise vadonatúj szolgáltatásáról szóló cikkünket, amelyből megtudod, hogyan nyiss problémamentesen bankszámlát Angliában. Kattints ide a „Nemzetközi Bankszámla – Mától nem gond Angliában a bankszámla nyitás” című cikk elolvasásához.

 

Pénzküldés külföldre – Küldj pénzt Magyarországra, szinte ingyen!

2 thoughts on “Pénzküldés külföldre – Küldj pénzt Magyarországra, szinte ingyen!

 • 2019-01-24 at 10:05
  Permalink

  Forintban tudok-e pénzt küldeni Angliába?

  Válasz
  • 2019-01-24 at 14:10
   Permalink

   Amennyiben az a kérdés, hogy magyarországi forint számláról tudsz-e pénzt küldeni Angliába, amit a kedvezményezett Angol fontban kap meg, akkor a válasz igen.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Leave the field below empty!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .