Mennyi pénzzel induljak Angliába?
Ne vágj neki kevés pénzzel, számolj ésszerűen. 
A kiutazás költségét most hagyjuk, hisz a repülőjegyet, buszjegyet vagy a személygépkocsis fuvart előre le tudod foglalni, így 50-150 font között megúszod. Londonba naponta többször indít járatot több légitársaság is. 

 

Szükséged lesz szállásra, számoljunk heti 70 fonttal. Kérni fognak kauciót, ez legyen mondjuk két hét, azaz 140 font + az aktuális heti lakbéred előre, ez 70. Máris kiadtál 210 fontot és ez csak 1 heti szállásod fedezi. Tegyük fel, 2 hét alatt találsz munkát és 1 hét eltolással fizetnek. Ez megint 2 heti lakbér. Tehát 350 fontod elment szállásra az első fizuig. Enned kell… Ha nagyon összehúzod magad, megúszod heti 30 fontból. Három hét alatt 90 font csak kajára. Ha dohányzol, tankolj fel belőle otthon, mert itt a gatyád is rámegy.(1 doboz cigi 6-8 font között van)
Heti 15 font, ha busszal mész mindenhová. Ha metrózol az ennek 2-3 szorosa, attól függően melyik zónákban közlekedsz. Londonban a metróközlekedés nagyon drága. 500 font úgy elment, hogy még egy nyalókát sem vettél.
Amennyiben a tanulságot szeretnénk leszűrni: 6-800 fontra igen is szükség van ahhoz, hogy Angliában kibírd az első fizetésnapodig.
Sokan ilyenkor vonják fel a szemöldöküket és jelentik ki felháborodva: „Ha ennyi pénzem lenne itthon is megélnék, nem mennék Londonba.” Gondolkozz! Ha Magyarországon szeretnél teljesen új életet kezdeni egy távoli városban, mennyi költséggel kellene számolnod? Ugye arra sem lenne elég 50.000Ft? Te pedig az Egyesült Királyságba, jelenleg a világ egyik legdrágább országába készülsz.

Mennyi pénzzel induljak neki?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .