Sokan kerestek meg bennünket, hogy kevés, minimális angol nyelvtudással milyen munkát tudtok találni. Kitartással, szerencsével vagy ismeretséggel van rá mód, hogy elhelyezkedj, ha nem is túl sok.
Milyen munkák lehetnek ezek?
 
Autómosó (car washing) : Az esetek többségében  (vannak kivételek) nem jelentenek be és 12 órát dolgozol 30-40 fontért naponta. Van ahol szét osztják a borravalót, van ahol a tulajt illeti.
 
Szállodai takarítás, szobalány (hotel housekeeper) .  Alap angol nyelvtudással, sokszor a nélkül is el tudsz helyezkedni szobalányként.  Az első pár hét „betyáros”, keményen megdolgoztatnak. Ha „túléled” és belerázódsz 170-220 font között tudsz keresni hetente.
 
Konyhai kisegítő (kitchen porter) Minimális angoltudással már sok helyen elérhető pozíció (vannak kivételek ahol folyékony angolt kérnek) szinte kivétel nélkül minimál béres. Mosogatás és apróbb konyhai műveleteket  bíznak rád.
 
Építőipari segédmunkás (labourer) Minimális angol nyelvtudással már végezhető. Régebben gondot okozott az elsősegély vizsga, ami építési területen kötelező (CSCS) de mára már magyarul is eltudod végezni.  Itt találod a linket ahol a vizsgáról olvashatsz. https://angliaitanacsok.hu/index.php/tanacsok-hirek/54-cscs-kartya-magyarul
Szükséged lesz még hogy legyen védőfelszerelésed, (PPE) mely acélbetétes bakancsból, kemény építkezésre való kobakból és világító mellényből áll. Kérik, hogy legyen adószámod amit angolul UTR Number-nek hívnak.
 
Raktári árupakoló, rendelés összekészítő (Pickers/packers) ugyan csak alap angol nyelvtudást igénylő munkakört. Néhány helyen kérnek alap számítógépes ismereteket is.
 
Szemét szedő (litter pickers) alap angollal végezhető minimálbéres munka.
 
Pohárszedőként is próbálkozhatsz forgalmas PUB-okban, bárokban.
 
Mit értünk alap angol nyelvtudáson? 
– Meg érted ha a neved kérdezik, tudsz rá válaszolni.
– Tisztában vagy a napokkal, égtájakkal, számokkal.
– El tudod mondani hol születtél, honnan jöttél, meddig maradsz.
– Ismered az alap használati cikkek nevét.
Ez nem túl sok, de a túléléshez talán elegendő. Meg tanulni sem vesz többet igénybe egy hónapnál. Legalább ennyit érts és beszélj, mielőtt nekivágsz Angliának!
Minden Facebookos megosztást köszönünk!
Munkahelyek Angliában, kevés nyelvtudással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Leave the field below empty!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .