Munkavállalóként Angliában is személyi jövedelem adót kell fizetni, amit a munkáltató von le az alkalmazott béréből. A munkába álláskor egy fix összeget vonnak le, majd bejelentik az alkalmazottat az adóhivatalnál. Ezután már az adóhivatal által megállapított és kiküldött személyes adókulcs alapján történik a további adóelőleg-levonás. 

 Munkahelyváltás során, a munkaviszony megszűnik az adott céggel, a munkáltató egy 3 példányos adókimutatást ad ki a távozónak, aki az 1. példányt megtartja, a 2. és 3. példányt pedig az új munkáltatójának adja le. A pénzügyi év végén, ami Angliában április 5., a munkavállaló egy P60 jelű nyomtatványon kimutatást kap éves jövedelméről és a tőle az év során levont adóelőleg mértékéről.

A csak rövid időszakokat (au pair munkák nyáron) dolgozók esetében előfordulhat, hogy hosszabb időszakra kalkulált adóelőlegeket vontak le bérükből. Ekkor az angliai adóhivatal helyi ügyfélszolgálati irodáiban (Taxpayer Service Office) kell kezdeményezni a túlfizetés visszaigénylését.

Kettős adóztatás elkerülése

1977. november 28-án aláírt egyezmény értelmében az Egyesült Királyság és Magyarország ugyanazt a jövedelmet nem adóztathatja meg. Vannak kisebb átfedések, de cégek esetében a telephely számít, osztalék esetében már lehet a másik államban adózni. 
 
A kettős adóztatás elkerüléséről szóló törvények is módosításra kerültek az elmúlt években. Bővebb információ a változásokról itt olvasható:
 
Számlázóprogram több nyelven

Az Infócentrum stúdió számlázóprogramja 7 nyelven képes számlát kiállítani, köztük magyar nyelven is, valamint 2 nyelvű számlát tudunk vele nyomtatni. Ez a gyakorlatban hasznos lehet, hiszen így az angliai cég nyelvén, angolul, és az ügyfél nyelvén, például magyarul tudunk számlát kiállítani, így a magyar ügyfél és mind a két ország hatóságai saját nyelvükön láthatják a számlák adatait.
Speciális ajánlat! 15%-os kedvezményes rendelési lehetőség
Az alábbi linken 15% kedvezménnyel vásárolhatja meg az Infocentrum számlázóprogramokat!
A kedvezmény igénybevételéhez az alábbi linken elérhető megrendelő űrlapon keresztül szükséges leadni a megrendelést, a kuponkód mezőben látható kódot pedig ott kell hagyni a mezőben.
http://www.infocentrum.hu/rendeles_netnor

Az angliai szabályozások kevésbé szigorúak a magyarokénál, így egy számla kiállítása során elegendő a kik, mit milyen értékben és mikor nyújtottak egymásnak? – kérdésekre választ adni. Az Infócentrum számlázóprogram a magyar jogszabályoknak is megfelel.
 
 
Munkavállalók adózása Angliában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Leave the field below empty!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .