Itt egy nagyszerű üzleti lehetőség azon szerencsések számára, akik rendelkeznek jó helyen lévő ingatlannal Magyarországon, vagy éppen bárhol a világon. Ha ebben a helyzetben vagy, akkor talán érdemes elgondolkodni a következő jövedelemszerzési lehetőségen.

Sokan vannak olyan helyzetben, hogy van házuk odahaza, de mégis úgy hozta a sors, hogy külföldön élnek. Mindenki tudja, hogy ha egy lakóépület üresen áll, akkor arra többek közt készenléti díjat kell fizetnünk, továbbá sokkal hamarabb tönkre megy, és csak viszi a pénzt ahelyett, hogy hozná. Ez ellen talán a legjobb megoldás kiadni házunkat arra az időre, amíg külföldön tartózkodunk, viszont a jelenlegi albérlet piac Magyarországon nem éppen a legkedvezőbb. A másik megoldás az, hogy eladjuk az ingatlant, azt tervezve, hogy majd veszünk másikat, ha összeszedjük magunkat Angliában, vagy máshol. Az utóbbit még nehezebb véghezvinni a jelenlegi ingatlan vásárlási piacot és a házárakat tekintve. Elképesztő mennyiségű eladó ingatlan van jelenleg Magyarországon, és természetesen senki sem szeretné fillérekért odaadni, viszont vásárlóerő nincs, így a házak csak állnak üresen egy eladótáblával a kapuban és várják sorsukat, sokszor évekig. A fűtetlen falak bepenészednek, rosszabb esetben megrepednek, a vakolat lehull, és egyre kevésbé lesz kívánatos az esetleges potenciális vevők számára.

A következő üzleti ajánlat természetesen nem való minden ingatlan tulajdonosnak, de néhány szerencsésnek egész jó kis jövedelemforrás lesz.

A Home Away Anglia első számú online házkiadó rendszere, aki arra specializálódott, hogy segítségével a világ minden tájáról érdeklődő nyaralóknak tudod kiadni a házadat. Mintegy 570000 regisztrált ingatlan van a rendszerükben, amelyekre például 2012 januárjában több mint 380000 érdeklődés érkezett egy hónap alatt.

Mi kell hozzá?

 • Egy berendezett, tiszta ház, vagy lakás, lehetőleg egy turisztikai szempontokból nézve jó helyen. Ez Magyarországon nem is olyan nehéz, hiszen rengeteg turisztikai látványosságunk van szerte az országban.
 • Számítógép interneteléréssel
 • E-mail cím
 • Legalább 4 kép az ingatlanról, de minél több, annál jobb. A program 24 kép feltöltését engedi.
 • Részletes információk a házadról.

Hogyan működik?

 • Viszonylag egyszerű. Először is beregisztrálsz a honlapjukra.
 • Ezután kiválaszthatod a lehetséges 5 szintből azt az előfizetési szintet, amelyet szeretnél. Magától érthetődő, hogy minél többet fizetsz, annál előkelőbb, láthatóbb helyen lesz a hirdetésed, és több érdeklődést kaphatsz.
 • A következő lépés a fizetés. Fizethetsz banki átutalással, dombornyomott kártyával, vagy személyi csekkel. Ennél a lépésnél érdemes megemlíteni, hogy van egy érdekes pénzvisszafizetési garanciájuk, mégpedig az, hogy ha 12 hónap alatt 20 érdeklődésnél kevesebbet kapsz a hirdetett ingatlanodra, akkor visszafizetik az általad befizetett teljes összeget. Azért ez egy szép gesztus azt hiszem.
 • Ezzel kész is a regisztrációd. Egyedi felhasználóneved és jelszavad segítségével ezután elérhető lesz számodra a saját rendszeren belüli felhasználófelületed.

Belépve a felhasználó felületedre máris elkezdheted létrehozni a hirdetésed. Viszonylag egyszerű, a program, lépésről lépésre visz tovább és segít professzionális megjelenítésű hirdetést létrehozni. Segédprogramok is a  rendelkezésedre állnak, mint például saját foglalási naptár, ahol bejelölöd a szabad, illetve a foglalt időpontokat, saját árlista, ahol beállíthatsz különböző időszakokra érvényes különböző árakat (pl. nyári szünetben drágább, télen olcsóbb, stb), sőt, van egy kis számoló program is, ahol ha megadod az ingatlanod adatait, kiszámítja neked a legoptimálisabb árat, amit javasolnak, hogy kérj az ingatlanodért.

Nagyjából ennyi, még talán a nagyobb siker érdekében adnék hozzá néhány tippet:

 • Ha nem beszélsz angolul, akkor mindenképp keress valakit az ismeretségi körödben, akinek megy az angol nyelv, mert nagyon fontos a helyes megfogalmazás és helyesírás.
 • Válassz frappáns, találó címet a hirdetésednek, hogy az mézesmadzagként működjön. Pl. Villa at Lake Balaton, Budapest Town Centre Apartman, Rural Hideout in Hungary, stb.
 • Készíts világos, jó minőségű fényképeket kiemelve az ingatlan előnyeit, és használd ki az összes adott képfeltöltési lehetőséget a hirdetési felületeden. Az ember vizuális lény, az éles, tetszetős képek fél siker.
 • Írj minél terjedelmesebb, jól megfogalmazott leírást, beleszőve a környék látványosságait, szórakozási lehetőségeit, közlekedési opciókat.
 • A foglalási naptárodat mindig frissítsd, hogy megelőzd a keveredéseket, és nyilvánvaló legyen az érdeklődő számára, hogy az általa keresett időpontban szabad-e az ingatlan.
 • Válaszolj az igénylésekre amilyen gyorsan csak lehetséges. Az emberek viszonylag türelmetlenek, és ha nem kapnak gyors választ, keresnek mást, és lemaradsz az üzletről.

Mennyibe kerül?

A HomeAway  nem vesz le százalékot a bérleti díjból, az összes pénz amit megkeresel a tied. Előfizetéses alapon működik és 5 különböző előfizetési opciót kínál fel az ingatlantulajdonosoknak. Nyilvánvalóan minél nagyobb csomagot veszel meg, annál jobb helyen lesz a hirdetésed a keresőjükben.

 • Klasszikus – Ezzel az előfizetési opcióval standard helyet kapsz a keresési találatokban. Ezen kívül még 20 további nemzetközi weboldalukon is megjelenítik a hirdetésed világszerte, beleértve Amerikát, Németországot és Franciaországot. Ára: £249/év
 • Bronz – Minden, ami az előbbiben, de jobb helyen helyezkedik el a hirdetésed a keresőben. Ára: £299/év
 • Ezüst – Minden, ami az előbbiekben, de még kiemeltebb helyet kapsz a keresőjükben, és még kapsz 1 hónap ingyen bejegyzést az exkluzív kiemelt hirdetés forgójukban. Ára: £389/év
 • Arany – Minden, ami az előbbiekben, de 1 hónap helyett kapsz 6 hónap ingyen bejegyzést az exkluzív kiemelt hirdetés forgójukban. Mindezek felett, még a főoldalukra is beteszik az ingatlanodat a forgóba. Ára: £549/év
 • Platina – Garantált elsőoldalas megjelenítés a keresőjükben és egész éves ingyen bejegyzés az exkluzív kiemelt hirdetés forgójukban. Mindezek felett, az ingatlanod főoldalon való megjelenítése a forgóban egész évben. Ára: £799/év

További opciók:

 • Nemzetközi megjelenítési opciók – Különböző opciók, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi megjelenítés fokozottabb hatékonyságát, ha esetleg valamelyik országra speciálisan szeretnél rágyúrni. Ára: £169-tól
 • Kiemelt megjelenítés – Ezzel az opcióval bekerül a hirdetésed a saját régiód (pl. Magyarország) keresési eredményei oldalán legfelül elhelyezkedő forgatóba. Ez átlagosan 39%-al növeli meg az érdeklődést az ingatlanod iránt. Ezt az opciót 1, 3, 6, vagy 12 hónapra veheted meg. Ára: £59 egy hónapra.
 • Speciális ajánlat – Annyit jelent, hogy a hirdetésed bekerül a kiemelt ajánlatok közé, és ezáltal a keresési eredmények oldalon kiemelt színű sávban jelenik meg a te ingatlanod. Ez akkor hasznos a leginkább, ha esetleg maradnak üres lyukak az éves foglalási naptárodban. Ez az opció a statisztikák szerint 67%-al megnöveli az érdeklődések számát. 2, illetve 6 hetes időszakra vásárolható meg. Ára: £29 két hétre.
 • Több egységes lakóépület – Ha esetleg egy épületen, illetve egy komplexuson belül több lakóegységgel rendelkezel, akkor kedvezményesen listázhatod azokat a weblapon. Az egyes lakóegységek természetesen egyenként külön megjelenítést kapnak a keresési eredményekben jellemzésük szerint, viszont a saját információs oldaladra érve az érdeklődő már a többi kapcsolódó lakóegységet is látja, és kedvére válogathat a lakóegységeid között. Ára: Az első ingatlanod £249/év, és minden további csupán £129/darab/év. Maximum 4 további ingatlant adhatsz hozzá.

Hát nagyjából ennyi. Remélem, sokan látják a pénzkereseti lehetőséget és ki is használják azt.

Ha kész vagy rá és szeretnél regisztrálni, itt a weblapjukra vezető link, kattints rá: Rent your property to holidaymakers

Ha pedig szabadságra készülsz, és érdekel az apartman nyaralás, kattints ide, hogy 170 ország 570000 nyaralója közül válogathass: HomeAway.co.uk

…vagy először olvasd el az erről szóló cikkünket ide kattintva

 

Nyaraló, lakás, és ház kiadás külföldi nyaralóknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Leave the field below empty!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .