Segédmunkásként elég egyszerű elhelyezkedni, abban az esetben is, ha az angolod gyenge, de van néhány kötelező dolog, amivel rendelkezned kell. Ezekre abban az esetben is szükséged van, ha magyar vállalkozónál fogsz dolgozni, vagy magadnak szeretnél építkezéseken munkát találni.

 

Románia és Bulgária munkavállalási korlátozásait 2014 Január 1-től megszüntették, így most még nagyobb lépéselőnyre van szükséged ahhoz, hogy Te legyél az akit alkalmaznak. A CSCS vizsga megszerzése egy nagy lépéselőny azokkal szemben, nem rendelkeznek vele.

Angliában építkezési területre ezek nélkül nem léphetsz be. Nem kell megijedned, nem nagy ördöngösségekről van szó, könnyen megszerezhetőek, főleg ha előre készülsz rá.
CSCS kártya – ez egy építkezésekre specializált egészségvédelmi és baleset megelőzési vizsga.
Sokáig csak angolul lehetett vizsgázni, ma már ezt magyarul is megteheted. A vizsga díja 40 font.
A magyar nyelvű tesztet 15 fonttért tudod megvásárolni erről érdeklődni a következő email címen tudsz:  amagyaroklondonban@gmail.com
A teszt 385 kérdésből áll, a magyar nyelvű fordítás tartalmazza a helyes választ is. Ezenkívül elérést kapsz a magyar nyelvű teszt online verziójához is, ahol gyakorolhatod a tesztet csakúgy, mintha az igazi vizsgán lennél. Az elérés 20 próbateszt elvégzésére jogosít fel, ami ha elolvasod előtte a tananyagot több, mint elég arra, hogy magabiztosan indulj az éles CSCS vizsgádra.
A vizsgázni számítógépen fogsz, véletlenszerűen dob ki a gép 50 kérdést. 45 perced van a teszt elvégzésére és az eredményt azonnal megtudod. Minimum 37 kérdésre kell helyesen válaszolnod ahhoz, hogy átmenj a vizsgán.
Gyenge és közepes angollal mindenképp ajánljuk, hogy a magyar nyelvű tesztet válaszd.
Ha úgy érzed kellőképpen megtanultad a CSCS teszt anyagát, vizsgára időpontot ezen a telefonszámon kérhetsz: 0208 434 3627

A HSE kijelentette, hogy 2014 júliusától nehezíteni fognak a vizsgán. Még nem derült ki, hogy ez miben nyilvánul majd meg, de mindenesetre jobb lesz minél hamarabb megszerezni azt a CSCS kártyát, nehogy aztán seggre huppanjunk.
Full PPE: Ez az építkezéseken használatos védőruházat.
– acélbetétes bakancs (ha nem akarsz hozni magaddal, Angliában 18-50 font között tudsz alap  bakancsot venni)
– kobak
– láthatósági mellény
– védő szemüveg
–  védő kesztyű

Némely építkezésnél kérik, hogy egyéni vállalkozó legyél, de bőven akad olyan munka is ahol ez nem szükséges.
Fizetés építőipari segédmunkásként Angliában
Most kihagynám a kirívó példákat, ahol éhbérért dolgoztatják az embereket és felejtős listára teszem azt is azokat is, amikor „a szomszédom ismerőse kint volt Londonban és annak a szomszédja segédmunkásként heti 1000 fontot keresett”… inkább a valós helyzetet mutatnám be, abból is Londonra koncentrálva, mert azt ismerem.
1.) órabéres fizetés
Ebben az esetben a minimál bér és 9 font között mozog általában az órabér, hetente utalják a fizetésed
2.) Napi díj: 50-90 font között naponta heti utalással.
3.) Készpénz minden nap végén, ez nem igen haladja meg az 50 fontot naponta.
Amennyiben hasznosnak találjátok az információt, a cikk alatt találjátok a Facebook megosztás gombot, használjátok, hogy minél több magyarhoz eljuthasson az információ.
Köszönjük, ha ezzel segítitek a munkánkat!

Segédmunkásként Angliában – kevés angol nyelvtudással

Egy gondolat a “Segédmunkásként Angliában – kevés angol nyelvtudással” -hoz

  • 2016-12-12 at 00:13
    Permalink

    Nagyon hasznos az iras. Biztos sokan olvassatok, En is hozzafuznek valami fontosat, sajat peldat. Mindenkep valtsd ki a vallalkozoit. Ha a minimal ber korul vallasz be jovedelmet akkor evi 120-150 font adot kell fizetned es nem fuggsz a magyar vallalkozotol aki azt mondja, hogy bejelent. A tobbseg nem fog bejelenteni, csak hiteget. Ne lepodj meg, ha nem fizet ki a hetvegen. Az elso gyanus jelre le kell lepni. Vissza terve a vallaozoira. Megeri az evi szazvalahany fontot befizetni, mert folyamatos munkaviszonyod lesz es jogosult leszel minden szocialis juttatasra. Sajat peldabol tudom. 7 evig fizettem rendesen, most rakos vagyok. Mindenre jogosult vagyok es a parom a gondozom. Az allam fizeti az osszes koltsegemet, ad annyi segelyt, hogy nem irom le az osseget, mert irigy leszel. Valtsd ki! Most!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .