Ezt a juttatást azok igényelhetik akik betöltötték a 25. életévüket, állandó angliai címmel rendelkeznek, teljes munkaidős állásuk van, ami minimum 30 órát jelent hetente. Mindenekelőtt szükséged van NI számra és bankszámlára.

A Working Tax Creditet a JOBCENTRE irodából kell es lehet intézni, ahol is ingyenesen fel lehet hívni az illetékes irodát, illetve tolmácsot is lehet kérni, ami után konferencia beszélgetésként zajlik tovább a beszélgetés.

Amikor telefonon keresztül kéred, hogy küldjek ki az igényléshez szükséges formanyomtatványt, meg fogják kérdezni, hogy mennyi volt az előző évi kereseted, ami alapján csinálnak egy kalkulációt, hogy milyen összegű working tax credit-re vagy jogosult. Mivel az otthoni bérezés kevés, meg fog felelni annak, hogy a maximumot kalkuláljak ki, azaz kb. £52 hetente. Miután visszaküldted az igénylőlapot, a beérkezési dátumot veszik figyelembe es a visszamenőleges kifizetés (ami 3 hónapban van meghatározva) is attól a dátumtól történik. Nagyon fontos, hogy alanyi jogon jár a visszamenőleges kifizetés. Ennek ellenére, egy külön lapon jó ha leírod, hogy kérelmezed a visszamenőleges kifizetést. A lapon legyen feltüntetve a NI szám, aláírás, különben nem veszik figyelembe, bármit is csatolsz az igényléshez. Miután válaszolnak az elküldött igénylésre valószínű, hogy küldenek egy másik adatlapot, ami már egy fénymásolt nyomtatvány lesz, amit szintén kitöltve vissza kell küldeni. Ez az adatlap, megerősítés számukra, hogy valóban ezen a címen laksz es létező személy vagy. Ha minden rendben, akkor a következő levélben már csak a payslip-eket (bérelszámolási papír), munkaszerződést (legyen benne, hogy teljes munkaidőben dolgozol), bankszámla kivonatot, személyi igazolványt kérik, és kis idő után már rajta is lesz a pénz a számládon. Rosszabb esetben később kérik a születési anyakönyvi kivonatot, albérleti szerződést. Miután ezeket is beküldted utalják a pénzt a számládra.

Working Tax Credit igénylés

2 thoughts on “Working Tax Credit igénylés

 • 2017-01-12 at 08:00
  Permalink

  Mit jrlent ez?en mrg nem voltam kinnnt ez bizonyos ido utan van nem??

  Válasz
  • 2017-01-12 at 15:28
   Permalink

   Azt hiszem elég jól le van írva a fentiekben. Nagyon nagy vonalakban fogalmazva ez olyan esetben jár, ha dolgozol, de nem keresel elég pénzt a megélhetéshez. Minden egyes kérelmet személyre szabva ítélnek meg, elég sok személyes információt kell hozzá megadni beleértve az anyagi helyzeted.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .